IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Община Варна
12:46 | 26 март 2018
Обновен: 21:39 | 28 април 2024

ОУ „Стоян Михайловски” във Варна отпразнува 30-годишнина

Честването премина под мотото „Творим и учим с любов”

По материала работи: Ставри Таргов
ОУ „Стоян Михайловски” във Варна отпразнува 30-годишнина

С празнична седмица ученици, учители и родители честваха 30-годишнината от създаването на ОУ „Стоян Михайловски” във Варна. Под мотото „Творим и учим с любов” заедно ученици и родители твориха и експериментираха  в работни  ателиета на „Работилница -творилница”  и доказаха, че „Заедно можем повече!”

 

Състезание ”Стани знаещ!” обогати знанията на учениците за патрона на училището Стоян Михайловски, гордост за всички възпитаници и учители.  Участниците в състезанието „Математиката –свят чудесен” показаха на публиката, че математиката е трудна, но интересна наука.

 

Жури класира „Най-талантливият клас” в няколко категории –  певческо,  театрално  и  танцово изкуство. Театър на английски език показа чуждоезиковите умения на учениците и беше част от изявите по проект „Междупредметни иновативни уроци” по програма „Еразъм+” КД2. С най-добрите рисунки  и макети от конкурсите бяха експонирани училищни изложби.   

 

Седмицата приключи с емоционална творческа среща с Надежда Захариева, на която ученици прочетоха свои есета от конкурса „Моето училище” и любими стихотворения на авторката.

 

Най-талантливите ученици бяха наградени от директора на училището Павлина Мандаджиева, от председателя на Обществения съвет при училището Радослав Шидеров и от Надежда Захариева. Празникът на училището бе споделен от много гости и родители. 

 

Кметът на Варна Иван Портних, кметът на район „Владислав Варненчик” Николай Костадинов, директорът на дирекция „Образование и младежки дейности” Лилия Христова,  регионалният председател на СБУ Веселин Рашев, директорът на ДГ „Приказка” Анета Попова и директорът на Първо ОУ „Княз Борис Първи” Ирина Петрова поздравиха с годишнината колектива и учениците.

Черно море

 

Коментари

Новини Варна