IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Община Варна
20:25 | 4 декември 2014
Обновен: 13:44 | 13 април 2024

ДКЦ в Аспарухово има нужда от спешен ремонт

Поликлиниката протече от дъждовете

По материала работи: Борис Проданов
ДКЦ в Аспарухово има нужда от спешен ремонт

Диагностично-консултативният център “Свети Иван Рилски” във варненския квартал Аспарухово има нужда от спешен ремонт. Сградата, която не е ремонтирана повече от 40 години, пострада от бедствието през юни, а след последвалите дъждове става опасна за медиците и пациентите.


“Св. Иван Рилски” е общинско дружество, стопанисващо кварталната поликлиника, построена през 1968 г. Като архитектура, разпределение и инфраструктура, сградата до ден днешен отговаря на всички стандарти за лечебно заведение. Проблемът е, че никога не й е правен основен ремонт. Преди няколко години общината платила да изолират покрива, но оттогава течовете като че ли са по-силни.


Татяна Аврамова, управител на ДКЦ “Св. Иван Рилски” – Варна: "След бедствието през лятото на 2014-а това изключително се засили като проблем – течовете. В един момент падна част от мазилката, от изолацията и се оголиха кабели. И тук беше изключително рисково за пациентите."


Засега пациентите проявяват разбиране. Донякъде защото общата преживяна беда научи жителите на Аспарухово да оценяват нещата различно.
Отношението е много добро към пациентите. А на нас, болните, това ни е необходимо – да се отнасят с нас човешки и една блага дума ни е достатъчна, конкретизира на свой ред възрастна пациентка.


По всякакви оценки, обаче, рушащите се тавани на кабинетите са опасна работна среда. И докато лекарите спешно се изнасят в стаите, в които все още може да се работи, д-р Аврамова пише писма до общината с надеждата да отпуснат пари за ремонт в бюджета за следващата година. Междувременно лечебното заведение е анонимно между конкурентните частни клиники. Козирката на сградата е в толкова лошо състояние, че се опасяват да не се срути само от тежестта на табелата с името, предаде БНТ 2.

Коментари

Новини Варна