IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 24°
Община Варна
10:10 | 23 декември 2014
Обновен: 01:46 | 24 март 2024

ОбС - Варна, приключи заседанието си за час

Общината се включи в Регионалното сдружение по управление на отпадъците

По материала работи: Борис Проданов
ОбС - Варна, приключи заседанието си за час

Извънредното заседание на Варненския общински съвет, което беше свикано на втория работен ден след редовната сесия на 19 декември, имаше 2 точки в дневния ред. Те предвиждаха включване на общината в Регионалното сдружение по управление на отпадъците и ликвидация на вече съществуващото дружество, в което участва още общините Аксаково и Белослав. Заради изменения в Закона за отпадъците до края на година трябва да бъде прекратено досегашното сдружение и да бъде създадено ново, което ще управлява депото в село Въглен. Двете точки бяха приети само с 1 глас „против“.


Извънредната и последна за годината сесия на Общинския съвет продължи по-малко от час, като по искане на групата на БСП дори беше дадена 10-минутна почивка.


Създаването на новото сдружение е изискване на оперативна програма „Околна среда“, по която се финансира изграждането на регионално депо за боклук в село Въглен. Дружеството ще бъде управлявано от общо събрание, в което ще влизат кметовете на общините Варна, Аксаково и Белослав. Те ще определят инвестиционната политика и цените за съхранение на отпадъците, както и ще контролират дейността на избрания оператор.

Коментари

Новини Варна