IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Община Варна
16:08 | 7 януари 2015
Обновен: 10:49 | 10 май 2024

Обявиха общински конкурс „Моята България“

По материала работи: Златина Добрева
Обявиха общински конкурс „Моята България“

Конкурс „Моята България“ обявиха община Варна и Общинският детски комплекс. Това е ХIV издание на традиционната проява. Конкурсът е посветен на националния празник на страната 3 март. Целта е повишаване интереса на учениците към литературното творчество на българските поети и писатели  и интерпретиране на техни произведения. Идеята е литературата да се възприема като ценност, като постижение на човешката мисъл и изпитване на  потребност от общуване с нея. С конкурса се цели още изграждане на естетическо отношение към българската литература и нагласа за възприемане и осмисляне на нейната национална самобитност, художествен усет и вкус. Чрез художественото слово и фотографиите на децата се разкрива красотата на България с нейната природа, бит и култура и се възпитава любов към „всичко българско и родно”.
В конкурса могат да участват ученици от I до XII клас от община Варна. В раздела „Художествено слово“ те ще бъдат разделени във възрастовите групи: I – IV клас, V – VIII клас и IX – XII клас. Има и смесена възрастова група - за груповите изпълнения. Провежда се в 2 категории: едната е училищна, втората - извънучилищни организации и институции (ОДК, читалища, школи, формации и др.)
За раздела „Художествена фотография“ участниците се разделят на следните възрастови групи: V - VІІI клас, IX -  XII клас.
Ще бъдат връчени специална награда на кмета на гр. Варна, първа, втора, трета награда и поощрителни награди във всеки раздел, категория и  възрастова група. Всички участници ще получат грамоти за участие.
Всички условия за конкурса – на сайта www.odk-varna.com.

Коментари

Новини Варна