IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Община Варна
16:29 | 9 януари 2015
Обновен: 12:55 | 13 май 2024

Представиха капиталовата програма на общината

По материала работи: Златина Добрева
Представиха капиталовата програма на общината

Капиталовата програма в пректобюджета на община Варна за 2015 г., касаеща образователната инфраструктура, бе предстaвена пред директорите на училища и детски градини по време на работно съвещание, съобщи Лилия Христова, директор на дирекция "Образование, младежки дейности и спорт".
Направени бяха няколко предложения, свързани с необходимостта от подобряване на инфраструктурата на конкретни учебни заведения. Директорите благодариха на общината и районните кметства за бързите реакции при посочени проблеми - за почистени дерета, гранични със сгради на детски градини, за възстановяване на улично осветление и осигуряване на нови тротоарни площи около СОУ „А. Пушкин“, СОУ „В. Друмев“, ІV ЕГ и др.
Осигуряване на задължителната за нормален учебен процес температура в сградите на детските градини и училища във Варна, постави като перманентна задача Лилия Христова. „Директорите носят отговорност за създаването на организация на труд и режим на работа на отоплителните системи, която да гарантира учебните занятия“, припомни тя. Поставена бе на обсъждане и формулата за разпределение на средствата по единни разходни стандарти за 2015 г., като директорите имаха възможност да направят предложения и мнения относно коефициентите и параметрите на формулата.

Коментари

Новини Варна