IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Община Варна
17:46 | 3 февруари 2015
Обновен: 20:51 | 1 май 2024

Правят ученически конкурс за светлината

Тематиката е свързана с физика и астрономия

По материала работи: Борис Проданов
Правят ученически конкурс за светлината

Общински ученически конкурс организират община Варна, РИО – Варна, НТС – Варна, и Народната астрономическа обсерватория и планетариум “Николай Коперник”. Той е посветен на Международната година на светлината – 2015-а, а темата е „Светлината и светлиннобазираните технологии”. Надпреварата е в три категории: рисунка или макет, видеофилм или анимация, образователна игра.


В конкурса могат да участват ученици от 1 до 12 клас, разделени в три възрастови категории 1 – 4 клас, 5 – 7 клас и 8 – 12 клас. Тематиката в трите категории  трябва да е свързана с физични и астрономически обекти, явления и процеси, наблюдения на астрономически обекти и явления, училищни физични и астрономически събития.


Конкурсът „Светлината и светлиннобазираните технологии“ е специфична форма за насочване и насърчаване на ученическото творчество към физиката, астрономията и астрономическите наблюдения. Категорията „Рисунка и макет” има за цел да даде възможност на учениците да почувстват и представят красотата на светлината в Космоса и във всекидневието ни, вълнуващия процес на изследване и усвояване на космическото пространство.


Участниците трябва да изпращат своите рисунки и макети на адрес:
НАОП “Николай Коперник”, Приморски парк 4, п.к. 120, Варна 9000, за конкурса „Светлината и светлиннобазираните технологии“.
Конкурсът стартира на 1 февруари, крайният срок за предаване на рисунките е 1 юни. Всички условия на конкурса може да намерите на сайта astro-varna.com/bg/konkurs.doc.

 

 

 

 

Коментари

Новини Варна