IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Община Варна
13:37 | 11 февруари 2015
Обновен: 03:26 | 24 март 2024

Експерти от цяла България обсъждат концепцията на Варна за Младежка столица

Събитието е на 12 и 13 февруари

По материала работи: Златина Добрева
Експерти от цяла България обсъждат концепцията на Варна за Младежка столица

Експерти и представители на публичния, гражданския и частния сектор от цяла България се събират на форум във Варна, за да се запознаят подробно с концепцията на града за Европейска младежка столица през 2017 г. Събитието ще се проведе на 12 и 13 февруари в хотел „Черно море”.
Това е официално откриващо събитие – първо от поредица срещи и инициативи, които да привлекат партньори и подкрепа на национално ниво за Европейска младежка столица. Целта е инициативата да се превърне в национална кауза, създавайки условия за партньорства и съвместни дейности, които да са в полза на младите хора и младежкия сектор в цяла България.
На събитието ще присъстват над 60 души, сред които ще има представители на национални институции като Министерството на младежта и спорта и Центъра за развитие на човешките ресурси към Министерството на образованието и науката. Част от гостите от страната ще бъдат ключови неправителствени организации, като Националният младежки форум, представители на екипа на Пловдив – Европейска столица на културата 2019, фондация „България може”, “Младежки глас”, Асоциацията на младежките организации, Българската асоциация за управление на хора и много други. Гостите на събитието ще работят заедно с представители на различни дирекции и отдели на община Варна, представители на местни младежки организации и Консултативния младежки съвет – Варна, студентските съвети на варненските университети. На събитието ще присъстват представители на големи компании, които имат отношение към Варненския регион.
В рамките на програмата участниците ще имат възможност да работят в четири ключови работни групи, които имат различно отношение към развитието на млади хора. Групите обхващат областите младежка работа и политики, образование и култура, бизнес и заетост, както и свободно време. Във всяка от тях участниците ще се запознаят в подробности с плановете на Варна 2017 в съответната област, ще споделят своите очаквания относно това какво да видят като дейности и постижения в своя сектор, както и да дадат предложения за това как биха могли да се включат самостоятелно или в партньорство.

Коментари

Новини Варна