IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 24°
Община Варна
15:14 | 23 февруари 2015
Обновен: 03:26 | 24 март 2024

Празник на ледените спортове прави общината

Събитието е в сряда от 14 ч. в СК "Младост"

По материала работи: Борис Проданов
Празник на ледените спортове прави общината

Община Варна се включва в отбелязването на инициативата “Зимно предизвикателство” на Българската асоциация „Спорт за всички”. Проявата, която ще се проведе в сряда от 14 ч. на ледената пързалка в комплекс „Младост” и се организира от дирекция „Образование, младежки дейности и спорт” със съдействието на ОП „Спорт – Варна” и клуб „Ледени спортове”.


Празникът се провежда се от 1994 г., всяка година през месеците февруари и март, като се реализира във все повече градове и зимни курорти на страната ни и включва различни видове зимни надпревари с атрактивни и привлекателни конкурсни елементи. Организират се спортни демонстрации на ледените пързалки в цялата страна. Проявата е открита за всички желаещи, но участват предимно деца, ученици, които ще наблюдават изпълнения по фигурно пързаляне, демонстративен мач по хокей на лед и ще имат възможност да ползват безплатно ледената пързалка в рамките на няколко часа.

 

Коментари

Новини Варна