IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Община Варна
19:33 | 24 февруари 2015
Обновен: 19:59 | 22 април 2024

Общината повишава културата на младите в кварталите

Около 120 проекта са подадени в община Варна по време на първата сесия за финансиране от фонд „Култура“

По материала работи: Юлиян Атанасов
Общината повишава културата на младите в кварталите

 

Около 120 проекта са подадени в община Варна по време на първата сесия за финансиране от фонд „Култура“. Реализацията на одобрените ще започне през март и ще продължи до края на юни. Директорът на дирекция „Култура и духовно развитие“ Антония Йовчева коментира, че подадените проекти са много, но са доста еднообразни. Тя призова кандидатите за втората сесия за повече предложения, насочени към младите хора в кварталите. Общинският фонд “Култура” ще финансира проекти в четири направления - „Фестивали и конкурси“, „Творчески проекти“, „Международно сътрудничество“ и „Публики“.
След направените презентации от общинската администрация кандидатите зададоха уточняващи въпроси. Стана ясно, че няма проблем да кандидатстват новорегистрирани сдружения, както и да подават до два проекта в едно направление.
Втората сесия за набиране на проекти за финансиране от фонд „Култура“ на община Варна е официално открита. Предложенията ще се приемат до 16 март, а  инциативите ще се реализират от юли до ноември.

 

Коментари

Новини Варна