IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Община Варна
14:35 | 9 март 2015
Обновен: 14:35 | 11 април 2024

Подписаха договора за изграждането на скоростното трасе

Проектът е на стойност над 30 млн. лв

По материала работи: Лиляна Трънкова
Подписаха договора за изграждането на скоростното трасе

Подписаха договора за изграждането на скоростното трасе по проекта „Интегриран градски транспорт“  във Варна. Това съобщи за предаването „Европейска Варна“ по ТВ “Черно море” кметът на града Иван Портних.

„Днес е изключително важен ден за развитието на уличната инфраструктура в града, подписахме договора с изпълнителя на високоскоростното трасе, на стойност малко над 30 млн., договорът е факт, тепърва ни предстои и много работа по реализацията му. Проектът за високоскоростното трасе включва пълна рехабилитация на булевардите „Константин и Фружин“, „Трети март“, „Янош Хунияди“, „Владислав“ – с нови спирки по трасето на бързия коридор,цялостен ремонт на „Мария Луиза“, “Осми Приморски полк“, и на частта от „Левски“ – до „Почивка“.

Това са ключови за града пътни артерии. Работата по част от трасетата вече започна, в момента се подменят подземните комуникации. С подписването на договора стартира проектирането на високоскоростното трасе, извършени са геодезичните заснемания, с проектирането ще се установи и какви подобрения могат да бъдат направени по пътната мрежа. Амбициягта е в рамките на 30 работни дни проектирането да е приключило“. Повече по темета можете да гледате в предаването „Европейска Варна“ , с автор и воде Татяна Кисьова, днес от 18.00 ч.

Татяна Кисьова

Коментари

Новини Варна