IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 23°
Община Варна
08:59 | 25 март 2020
Обновен: 02:34 | 23 май 2024

„ВиК – Варна“ ООД с призив: #стойсивкъщи, отчети водата, провери сметката online, плати навреме

По материала работи: Борис Проданов
„ВиК – Варна“ ООД с призив: #стойсивкъщи, отчети водата, провери сметката online, плати навреме

В момента най-важно е здравето и живота на всеки човек и екипът на най-голямото водоснабдително дружество в Североизточна България напомня на своите абонати да спазват препоръките на оперативния кризисен щаб, свързани с предпазването от заразяване с COVID-19. В същото време икономическият живот и особено секторите, които се грижат за доставянето на основни стоки и услуги на населението, сред които са хранителните продукти, електричеството и водата, не могат да спрат да работят.

 

Като първа стъпка, за да се гарантира безопасността - както на абонатите на „ВиК – Варна“ ООД, така и на служителите си,  със заповед на управителя на дружеството до второ нареждане е спрян обходът на инкасатори по домовете за визуално отчитане на водомерите. От години абонатите на дружеството имат възможност да самоотчитат изразходваната вода по графика, посочван от инкасаторите, в синхрон с възможностите, дадени от чл. 23, ал.3 и ал.4 от Общите условия за предоставяне на ВиК-услуги от ВиК-оператора. Възможните варианти, които позволяват на абонатите да подават показанията на водомерите си към оператора, без да напускат дома си, са: по телефона, чрез сайта на дружеството, чрез Viber и други мобилни приложения, както и чрез SMS. На тези, които не направят това в рамките на месечния график, за плащане им се начислява количество вода, което се определя по реда на чл.35, ал.2 от Наредба №4 - на база средно месечна консумация от предходен период.


Освен че могат дистанционно да направят самоотчет на изразходваната вода, абонатите на дружеството могат да проверят и сметките си от домашния компютър през сайта на дружеството. За да няма затрупване с неплатени сметки, за тези, които стриктно се придържат към препоръките за ненапускане на дома по време на извънредното положение, сметката за вода може да погаси и online чрез сайта на дружеството www.vikvarna.com , който дава опции за плащане през ePay и trans.card.


Абонатите на дружеството, които имат електронно или мобилно банкиране, могат да се погрижат и за възрастните си близки и да платят своите и техните сметки за вода директно по сметка на дружеството:
ЦЕНТРАЛНА КООПЕРАТИВНА БАНКА АД
BIC: CECBBGSF
IBAN: BG24 CECB 9790 1006 1242 00
Като основание за паричния превод се посочват абонатен номер за физическите лица и номер на платец – за юридическите.


Тези, които си позволяват кратко излизане за покупки, могат да се отбият до най-близкия клон на „Български пощи“, в които се спазват всички изисквания за дезинфекция и обслужване на клиенти по време на извънредно положение. Работи и паричният салон в централното управление на „ВиК – Варна“ ООД на ул. „Прилеп“ №33. Сметката може да се плати и в паричните салони на „Изипей“ и „Фастпей“.


От дружеството напомнят, че задължение на абонатите е да заплащат вече получената от дружеството услуга в срок.

Коментари

Новини Варна