IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Община Варна
13:22 | 27 март 2015
Обновен: 23:54 | 13 април 2024

Портних стана зам.-председател на регионалния съвет за Североизточен регион

По материала работи: Златина Добрева
Портних стана зам.-председател на регионалния съвет за Североизточен регион


Кметът на Варна Иван Портних бе избран за зам.-председател на регионалния съвет за Североизточен регион. Това съобщиха от пресслужбата на градоначалника. Изборът стана по време на редовно съвместно заседание на регионалния съвет за развитие и на регионалния координационен комитет към регионалния съвет за развитие в Североизточен район.
Неговият председател и областен управител на Варна Стоян Пасев запозна присъстващите с работата по реализирането на проекти с приоритетно значение за развитие на сухопътната и морска инфраструктура, голяма част от които са заложени в Регионалния план за развитие на Североизточен район 2014 - 2020 г.
Подкрепени бяха ключови за Варна проекти - като  доизграждането на автомагистралите “Хемус” и “Черно море”, утвърждаването на пристанище Варна като логистичен и дистрибуторен център за връзка между общоевропейските транспортни коридори VII, VIII, IX и ТРАСЕКА, изграждането на скоростните пътища Варна - Дуранкулак, Варна -Добрич – Кардам - Силистра, Русе - Варна, рехабилитацията на железопътната линия Русе -Варна. Специално внимание бе отделено на идейния проект за изграждане на плавателен канал Русе–Варна, свързващ река Дунав (Общоевропейски транспортен коридор VII) с Черно море, както и на изграждането на международен Експоцентър във Варна. Реализирането на проектите ще окаже значителен ефект върху икономиката не само на Варна и региона, но и на съседния Северен централен район. Гласувано бе решение за предприемане на съгласувани действия в търсенето на инженерно-технически и финансови възможности за реализиране на тези проекти в рамките на настоящия програмен период.

 

Коментари

Новини Варна