IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Община Варна
12:05 | 28 март 2015
Обновен: 18:18 | 15 април 2024

Безплатен курс по програмиране стартира на 9 май във Варна

Общината предостави новата си зала за обучението, организирано от Светлин Наков

По материала работи: Златина Добрева
Безплатен курс по програмиране стартира на 9 май във Варна

Първият безплатен курс по „Основи на програмирането“ стартира във Варна на 9 май – Денят на Европа. Обучението, организирано от Светлин Наков и неговия софтуерен университет, ще се провежда в новата общинска зала за семинари и обучения на бул. „Съборни“ 24.
Младият програмист започва провеждането на своите курсове в морската столица, след проведена среща между представители на община Варна, Softwere University и Beehive Co-working Space. Тогава стана ясно, че единствената пречка пред организаторите е липсата на подходящо пространство, където желаещите да получат практически знания в областта на програмирането да се събират и обучават. По нареждане на кмета Иван Портних новата общинска зала бе предоставена за занятията, които ще се провеждат два пъти в седмицата, с възможност за увеличение на кратността при силен интерес.
Подготвителният курс по „Основи на програмирането“ е насочен към напълно начинаещи, без възрастови ограничения. Темите, които ще се разгледат по време на курса са: въведение в програмирането, математика за програмисти, цикли, условни конструкции, оператори и изрази, вход и изход от конзолата, примитивни типове данни и променливи и C# за напреднали. След края на курса ще се проведе и приемен изпит за СофтУни. Той ще се положи на място, във Варна, а датата е 12 юли. Кандидатите, които се справят успешно ще получат официален сертификат на университета.

Коментари

Новини Варна