IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 20°
Община Варна
13:47 | 30 март 2015
Обновен: 20:00 | 22 април 2024

Разрешиха на „Градски транспорт“ да изтегли кредит

5 млн. лв. ще отидат за покриване на стари задължения

По материала работи: Лиляна Трънкова
Разрешиха на „Градски транспорт“ да изтегли кредит

Общинският съвет във Варна разреши на „Градски транспорт“ да изтегли кредит от 5 млн. лв. за покриване на стари задължения.

Това стана след продължителни дебати. В крайна сметка 30 съветници подкрепиха изтеглянето на кредита и предложението беше прието. Владимир Тонев от „Движение “Нашият град“ припомни, че новият кредит ще е нисколихвен и с него ще се покрият задълженията към НАП, възлизащи на 1,3 млн. лв. Дали сме препоръка ръководството на дружеството да се опита да извоюва отстъпки от сключените досега договори. Надяваме се, че до няколко години „Градски транспорт“ ще бъде оздравено, обобщи той. Другите партии, които подкрепиха изтеглянето на кредита, бяха ГЕРБ и СДС-Да. Против заема се обявиха представителите на БСП, които бяха твърдо за смяна на ръководството на общинската фирма.

Оздравителният план на „Градски транспорт“ предвижда дружеството да заработи по-интензивно и да започне да обслужва още 6 вътрешноградски линии.

Ставри Таргов

Коментари

Новини Варна