IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Община Варна
13:30 | 27 август 2020
Обновен: 02:38 | 23 май 2024

Две училища от Варна се включват в пилотната програма

Това са ОУ "Йордан Йовков" и VII СУ "Найден Геров"

По материала работи: Ставри Таргов
Две училища от Варна се включват в пилотната програма

Екипите на ОУ "Йордан Йовков" и VII СУ "Найден Геров" ще се включат в първия випуск на новата програма „Училища за пример“ на фондация „Заедно в час“.

 

Програмата е двугодишна и ще подкрепя училищата да разработват и прилагат устойчиви и ефективни практики за преподаване и управление на училището, които допринасят за успеха на всеки ученик.

 

За нея са одобрени 26 училища от цялата страна, като две от тях са от Варна. Участието в „Училища за пример“ за тях започна в понеделник, 24 август, с двуседмично обучение на лидерските екипи на училищата.


Програма „Училища за пример“ е двугодишна и се състои от две неразделни части: курс „Лидерство в училище“ и допълнителни курсове по избор на училището, свързани с различни методи на преподаване.

 

Всеки курс включва работа по част от конкретен училищен проект, надграждащи обучения и менторска подкрепа.

 

Програмата е наследник на успешната Академия за лидери в образованието на Фондация „Америка за България“ и стъпва върху натрупания през годините опит в обученията на екипа на „Заедно в час“.

 

Участието в обученията и менторската подкрепа са безплатни за училищните екипи.

 

Черно море

 

 

Коментари

Новини Варна