IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Община Варна
15:43 | 29 септември 2020
Обновен: 11:51 | 28 март 2024

Общината влага 200 000 лв. в инфраструктурата на "Добрева чешма"

Парите са основно за улици, улично осветление, водоснабдяване и канализация

По материала работи: Ставри Таргов
Общината влага 200 000 лв. в инфраструктурата на "Добрева чешма"

Над 200 хил. лева ще бъдат осигурени от бюджета на община Варна за изграждане на техническа инфраструктура в селищно образувание Добрева чешма.

 

Решението беше взето с пълно единодушие на днешното заседание на местния парламент.

 

Броят на живущите на територията на селищното образувание постояно нараства въпреки слабо изградената техническа инфраструктура – улици, улично осветление, водоснабдяване и канализация. Затова община Варна предприема действия за изграждане и ремонт на пътната мрежа и подобряване на средата в района.

 

145 хил. лева с ДДС са предвидени за изготвяне на инвестиционен проект и на доклад за съответствие за основен ремонт на възловите улици „Орфей“ и „Зевс“. 52 хил. лева ще струва разработването на проекти за изграждане на пътища в селищното образувание.

 

С пълно единодушие съветниците гласуваха също община Варна да осигури средства за модернизация на НЧ „Петко Р. Славейков 1928“ в ж.к. „Владислав Варненчик“.

 

От местната хазна ще бъдат отпуснати до 148 хил. лева за дофинансиране на проекта, който се реализира основно с европейски средства.

 

Черно море

Коментари

Новини Варна