IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Община Варна
16:08 | 8 октомври 2020
Обновен: 08:28 | 3 май 2024

Юрист от ВСУ се довери на Окръжния съд за задължителния си стаж

Жулвен Салим сподели, че за нея интерес представлява облигационното и търговско право

По материала работи: Ставри Таргов
Юрист от ВСУ се довери на Окръжния съд за задължителния си стаж

Юристката Жулвен Салим, завършила специалност „Право“ във Варненския свободен университет, избра Окръжен съд – Варна, за да премине задължителния й стаж. Тя беше приветствана от председателя на съда – съдия Марин Маринов и административния секретар Красимир Чернев.

 

На всеки стажант се определя съдия-наставник от състава на Окръжен съд – Варна, който има ангажимента да го запознае с работата по граждански, наказателни и търговски дела. Наставникът възлага и изготвянето на проекти за съдебни актове.  

 

Жулвен Салим сподели, че за нея интерес представлява облигационното и търговско право. От тази година на съдебните кандидати се дава възможност сами да изберат наставниците си.

 

Стажът предвижда юристът да прекара две седмици в районен съд, после седмица в окръжен съд, след това две в административен съд. По седмица е необходимо да бъде в окръжна прокуратура, в окръжен следствен отдел и накрая една седмица в районна прокуратура.

 

Стажантската книжка, в която е вписан индивидуален календарен план, на финала се заверява от съответния съд, прокуратура и следствен отдел.

 

За да придобият юридическа правоспособност, стажантите се явяват на изпит, който се провежда два пъти в годината.

 

Черно море

 

Коментари

Новини Варна