IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Община Варна
14:26 | 7 април 2015
Обновен: 20:00 | 22 април 2024

Озеленяват ремонтирания площад „Независимост“

Дъждовната канализация в района също е готова, съобщиха от общината

По материала работи: Златина Добрева
Озеленяват ремонтирания площад „Независимост“

Започна подготовката за озеленяване на ремонтираните участъци от площад „Независимост“, съобщиха от пресцентъра на община Варна.
Насипана е почвена смес в изградените бетонни цветарници. Очаква се след стабилизиране на времето там да започне и засаждането на цветя. Вече са засадени част от декоративните дръвчета покрай алеята пред Окръжния съд. Това съобщи ръководителят на проекта „Естетизация и модернизация на главни пешеходни зони и зони за обществен отдих във Варна“ архитект Десислава Борисова.
В района са поставени стълбовете за осветление, заедно с тези на озвучителната система на шадравана, на който вече са излети кръговете и страниците.
В събота започва изграждането на кофража за хоризонталната плоча на съоръжението, допълни архитект Борисова. Тя допълни, че е готова и дъждовната канализация в частта от площад „Независимост“ до Козирката. Това позволява старта на полагането на паветата и в този участък. На площад „България“ пък предстои да бъде изграден т. нар. сух шадраван, допълни Десислава Борисова. Съоръжението също е част от проекта за естетизация.

Коментари

Новини Варна