IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 24°
Община Варна
15:06 | 31 октомври 2020
Обновен: 19:45 | 28 март 2024

Портних: До средата на ноември рибарското пристанище "Карантината" ще е готово

По материала работи: Ставри Таргов
Портних: До средата на ноември рибарското пристанище "Карантината" ще е готово

Изграждането на икономическата зона край Варна ще започне следващата година. Обещанието на кмета на Община Варна Иван Портних беше направено за предаването на Радио Варна "Позиция".

Въпросите около индустриалната зона на Варна от последните години касаят сроковете на стартиране, като на няколко пъти беше обявено, че това ще се случи тази година.

Тя ще бъде разположена на над 7000 декара близо до магистрала "Хемус" и ще има статут на обект с национално значение. Изграждането ѝ ще започне след Нова година, когато се очаква да бъде приет и Общият устройствен план на Община Аксаково.

Към момента вървят поправките на ОУП на Аксаково. Според кмета на Варна приемането на Общ Устройствен план е изключително сложен процес, който изисква съгласуването и координацията на различни институции. Той изказа благодарност на правителството за помощта при съглусавателните процедури в различните министерства.


Според Иван Портних до средата на следващия месец изграждането на Рибарското пристанище в местност "Карантината" трябва да е приключило и ще се пристъпи към експлоатация на съоръжението.

Кметът на Варна заяви, и че към момента няма задействана процедура за изграждане на висока сграда в района на градинката на Севастопол срещу хотел "Черно море".

Коментари

Новини Варна