IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Община Варна
19:17 | 9 април 2015
Обновен: 20:00 | 22 април 2024

Арестуваха началника на строителството в срутилия се хотел

2/3 от отломките от сградата са вече разринати, но няма признаци на живот

По материала работи: Борис Проданов
Арестуваха началника на строителството в срутилия се хотел

Мистериозният началник на обекта, който вкарал работниците и им разпоредил да дърпат колоните на първия етаж на хотел "Вероника" е задържан. Мистериозният г-н Георгиев, за когото тази сутрин хора от бригадата разказаха, че е им казал да дърпат носещите колони, след което ще имат време да избягат, преди сградата да падне, е задържан в малко населено място на територията на Варненска област. Предстои да бъде разпитан.


2/3 от отломките от сградата са вече разринати. В тях обаче не е намерени нито един от тримата, които се водят изчезнали в срутения хотел край Варна. До утре по обяд се очаква да бъде разрината и останалата една трета. Ако и в нея не излязат живи хора или тела, спасителните екипи ще започнат повторно претърсване на останките. Екипите са стигнали до приземните помещения, където е парното на хотела, но там също не е намерено нищо, въпреки информацията на очевидци на инцидента, че е възможно затрупаните да са се вмъкнали там.


Общо 23 души и два багера работят на мястото на инцидента. 11 са спасители от Гражданска защита. 8 са от общината. Включили са се да помагат и 4-ма от близките на затрупаните в отломките, предаде ВарнаУтре.

Коментари

Новини Варна