IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Община Варна
15:53 | 2 декември 2020
Обновен: 10:22 | 27 март 2024

20 деца на медици посещават ДГ "Петър Берон" и ДЯ "Приказен свят" във Варна

Родителите могат да заявяват различни дати за занимания

По материала работи: Ставри Таргов
20 деца на медици посещават ДГ "Петър Берон" и ДЯ "Приказен свят" във Варна

Общо 20 деца на медици посещават ДГ "Д-р Петър Берон" и ДЯ "Приказен свят" от днес. Услугата е на разположение на работещите в здравните заведения на територията на община Варна до 21-ви декември.

Родителите могат да заявяват различни дати за посещение. В зависимост от потребностите им могат да се възползват от целодневна или полудневна грижа, съобщават от дирекция „Образование и младежки дейности“ в община Варна.

На място се осъществяват индивидуални занимания по интереси, свързани с разнообразни дейности, дидактични игри на интерактивна дъска, видео филми с образователна и развлекателна насоченост, разнообразие от подвижни игри за физическа активност. Не се провежда учебен процес. Осигурено е целодневното хранене на децата.
 
И двете заведения се намират в района, където са съсредоточени най-много болници в града. За времето на прилагане на въведените противоепидемични мерки ДЯ „Приказен свят“ (ул."Чаталджа" № 111), могат да посещават деца в яслена възраст. За малчуганите от 3 до 9 години услугата е организирана в ДГ „Д-р Петър Берон“ (бул. „Генерал Колев“ 92).

Медицинските работници, които искат да се възползват от услугата, трябва да попълнят заявление до кмета на община Варна, в което да посочат възрастта на детето и вида на услугата. Във връзка с организация на храненето на децата заявлението трябва да се изпрати не по-късно от 24 часа преди желаната дата за постъпване.

Ако има дете на специален режим, родителите задължително трябва да информират персонала. Заявлението е качено на сайта на Община Варна, дирекция „Образование и младежки дейности“, https://www.varna.bg/bg/90.

Документът трябва да се изпрати на e-mail: varnamds@gmail.com – за деца от 3 до 9 години, и на е-mail: zdrave@varna.bg – за деца до 3 години. Телефони за връзка: дирекция "Образование и младежки дейности - 0882/567 008; ДГ "Д-р П. Берон" - 0877/299 771; дирекция "Здравеопазване" - 052/820 239.

Коментари

Новини Варна