IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Община Варна
16:15 | 8 февруари 2021
Обновен: 19:01 | 17 април 2024

Във Варна стартира онлайн кампания „Безопасен интернет“

Тази година тя ще протече под мотото „А кой е отсреща?“

По материала работи: Ставри Таргов
Във Варна стартира онлайн кампания „Безопасен интернет“

Онлайн кампания по повод 9-ти февруари - Международен ден за безопасен интернет, ще се проведе в социалните мрежи и във варненските гимназии с разкрити училищни прeвантивни клубове.

Тази година тя ще прочете под мотото „А кой е отсреща?“, а организатор на събитието е дирекция „Превенции“ към община Варна, в партньорство с Националния център по безопасен интернет и фондация „Иноватор“.
 
Цел на кампанията е да информира младите хора и техните родители за опасностите в интернет и как да се предпазим от тях, като се акцентира върху теми, свързани с кражби или злонамерени опити за придобиване на лични данни.

Те ще могат да гледат образователно видео „Рисковете в интернет“, предоставено от фондация „Иноватор“, публикувано на страницата на кампанията. Ще се проведе и онлайн лекция по темата в Google Meet от 11:00 часа с продължителност 40 минути.

Учениците-доброволци и техните връстници ще участват в онлайн игра, в която посредством разшифроване на цифрови кодове, ще получават допълнителна информация по актуалните за кампанията теми. Денят за безопасен интернет ще бъде отбелязан и от доброволците чрез онлайн сесии в Shkolo.bg и Microsoft Teams.
 
Събитията са отворени и достъпни в страниците на дирекция „Превенции“ в социалните мрежи: https://www.facebook.com/events/429431495153866/ и https://www.instagram.com/p/CK6ZRHbFC4M/?igshid=ve01wv5i7xp5&fbclid=IwAR3ABgWXRMF7fdoO7mNoDZub8TKC9imYrhcCxobNYORP82W9dcCQ_RZvI_E

Коментари

Новини Варна