IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Община Варна
15:45 | 4 март 2021
Обновен: 20:16 | 23 март 2024

Кметът Иван Портних: Община Варна остава финансово стабилна в условията на пандемия

Хората трябва да живеят в съвременна удобна градска среда, бе коментарът му за приетия бюджет

По материала работи: Ставри Таргов
Кметът Иван Портних: Община Варна остава финансово стабилна в условията на пандемия

В условията на световна пандемия община Варна остава финансово стабилна. Доказателство за това е и фактът, че през 2020 г. бе потвърден кредитният рейтинг на общината - със стабилна перспектива.

Това заяви кметът Иван Портних в началото на сесията на Общинския съвет, който заседава днес и разгледа бюджета за 2021 година.

Кметът припомни, че в бюджета са заложени ясни приоритети, като във всяка една от сферите на социално-икономическия живот има предвидено увеличение на средствата – за социални дейности, образование, здравеопазване, спорт, култура.

"Този бюджет ще даде възможност за една радикална крачка напред по отношение на облагородяване на междублоковите пространства в обхвата на целия град. Визирам този ангажимент, който сме поели наред с големите инфраструктурни проекти, защото хората трябва да живеят в съвременна удобна градска среда.

Тези проекти - за ремонти на малките улици, изграждане на тротоари, паркинги и градинки, на нови детски и спортни площадки, засягат стотици хиляди наши съграждани.

Затова е важно да бъдат реализирани, коментира още Иван Портних.

Коментари

Новини Варна