IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 24°
Община Варна
17:00 | 25 март 2021
Обновен: 23:38 | 28 март 2024

100 дървета за „Варна -100 години курортен град“

Инициативата ще продължи и през април

По материала работи: Ставри Таргов
100 дървета за „Варна -100 години курортен град“

Поетапно засаждането на 100 дръвчета започна днес на големия християнски празник Благовещение. Инициативата е първата от поредица събития, свързани с честването на 100-годишния юбилей от обявяването на Варна за курортен град. Организатор е дирекция „Туризъм“ къ община Варна.
 
Днес бяха засадени първите дръвчета в Морската градина от представители на Варненската асоциация на хотелиерите и ресторантьорите, Съюза на хотелиерите „Златни пясъци”, Асоциацията на сомелиерите, Асоциацията за реклама и комуникации в туризма, Варненската туристическа камара, Съюза на екскурзоводите, Регионалния исторически музей.
 
„Знаем, че всичко, което бъде засадено на Благовещение, е с дълбоки корени. По този начин искаме да покажем, че корените и традициите на туризма във Варна са здрави, независимо от пандемията.

Чакаме и повече добри новини за бранша“, каза Соня Ангелова, директор на дирекция „Туризъм“ в общината. Инициативата ще продължи и през април със засаждането на още 65 броя липи и 15 иглолистни дървета.

Коментари

Новини Варна