IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 21°
Община Варна
13:45 | 20 май 2021
Обновен: 12:45 | 26 септември 2022

Увеличават капитала на Тубдиспансера във Варна

Към него ще се прибавят сумите, отпускани от общината

По материала работи: Ставри Таргов
Увеличават капитала на Тубдиспансера във Варна

Евентуална промяна в капитала на Специализираната болница за лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания обсъдиха на днешното си заседание членовете на ПК „Собственост и стопанство“.

Има предложение капиталът да бъде увеличен с 534 000 лв., представляващи стойността на отпуснатите от общинския бюджет средства за изплащане на задължения на лечебното заведение през 2018 г. и 2019 г.

Съветниците настояха към тази сума да бъде добавено финансирането, предоставено на бившия Тубдиспансер през 2020 г. Те дадоха положително становище за промяна в капитала на лечебното заведение и поставиха условие до следващото заседание на Общинския съвет да бъде уточнена цялата сума, отпусната през миналите три години.

Съветниците взеха решение за продължаване на срока за извършване на ликвидация на общинското дружество „Жилфонд“. В решението на местния парламент от 2020 г. беше определен шестмесечен срок за провеждане на ликвидационната процедура, но в момента текат търгове за продажба на недвижимите имоти и другите материални активи в капитала на фирмата и затова беше поискано продължаване на периода за ликвидация на дружеството.

Членовете на комисията дадоха също съгласието си за удължаване правото на ползване на Летния театър от Двореца на културата и спорта с още пет години. Досега търговското дружество е стопанисвало имота с грижата на добър стопанин, като е плащало всички данъци, такси, ремонтни дейности и застраховка на обекта.

Гласувано бе ОП „Общински паркинги и синя зона“ да продължи да управлява за срок от пет години имоти, собственост на община Варна. Терените са обособени като паркинги и гаражи в различни части на града, стана ясно на днешното заседание.

Съветниците се съгласиха също общински имот на ул. „Панайот Кърджиев“ да бъде предоставен за бевъзмездно ползване на „Център за рехабилитация и социални контакти на деца и лица със зрителни увреждания“ – клон Варна. Сдружението ще продължи да ползва сградата и прилежащото дворно място за срок от пет години.

На заседанието днес бяха избрани и застрахователи на имуществото на „Ученическо и столово хранене“ и „ДКЦ IV – Варна“.
 
 

Коментари

Новини Варна