IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Община Варна
13:30 | 28 май 2021
Обновен: 16:28 | 11 май 2024

Организират забавления за децата във Варна по случай 1 юни

В празничния ден те могат да посетят Планетариума

По материала работи: Ставри Таргов
Организират забавления за децата във Варна по случай 1 юни

По случай 1 юни – Международния ден на детето, в навечерието на празника община Варна подарява на най-малките си граждани детска шоу-програма „Весели небивалици“, представена от актьорите на театър „Пан“, съобщават от дирекция „Образование и младежки дейности“.

Децата ще бъдат зарадвани с игри, песни, танци, фокуси, викторини и томбола с награди, както и с още много изненади и подаръци. Събитието ще се проведе на 28 май от 10,30 часа на входа на Морската градина.
 
Куклената постановка „Да се хванем за ръце" на театрална трупа „Трик-трак" към Общински детски комплекс ще бъде изпълнена на 29 май от 11 ч. на сцена „Раковина" в Морската градина. След това ще бъдат наградени лауреатите на националния конкурс „ПриказкиТЕ".
 
В празничния ден – 1 юни – децата могат да посетят Народна астрономическа обсерватория и планетариум „Николай Коперник“, който е подготвил прожекция „Космическо пътешествие" от 10:00 до 11:00 часа и разглеждане на постоянната изложба.

Програмата в НАОП ще продължи с Аерокосмическа работилница от 11:00 до 12:00 часа, където най-малките участници ще оцветяват космически оцветинки и ще рисуват, а по-големите ще сглобяват модели и макети. При ясно време е предвидено наблюдение на Слънцето със слънчев телескоп от 12:00 до 12:30 часа.

Коментари

Новини Варна