IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Община Варна
16:30 | 4 юни 2021
Обновен: 01:46 | 1 май 2024

Във Варна започва кампания “Без дрога на пътя“

Инициативата ще продължи до края на юли

По материала работи: Ставри Таргов
Във Варна започва кампания “Без дрога на пътя“

За втора поредна година дирекция „Превенции” към община Варна организира кампания „Без дрога на пътя: Последната магистрала“, която е насочена към превенция на шофиране след употреба на наркотични вещества.

В периода на кампанията доброволци от училищните клубове ще проведат обучителни сесии пред свои връстници на тема „Рискове при шофиране след употреба на наркотици и алкохол“. Специално изработена рамка за профилна снимка и видео материали ще се разпространяват в социалните мрежи и на страницата на дирекция „Превенции“.

Билбордове и електронни табла ще излъчват посланието на кампанията. На нарочни срещи професионалисти ще запознаят младите хора с правните, здравните и социалните последствия от употребата на наркотични вещества.

Доброволци от Градския превантивен клуб ще участват в акция, реализирана от сектор "Пътна полиция", като раздават материали на спрените шофьори и им отправят послания за разумно, отговорно и толерантно поведение на пътя.

Инициативата ще продължи до края на юли. Партньори са ОД на МВР-Варна, сектор КАТ, Областен отдел „Автомобилна администрация“, Местните комисии за борба с противообществените прояви на малолетните и непълнолетните, районните полицейски управления на територията на всички общини в област Варна и други организации.

Коментари

Новини Варна