IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Община Варна
14:30 | 27 юли 2021
Обновен: 22:47 | 18 април 2024

Хигиенизират Крайбрежната алея във Варна всяка сутрин

Миенето е наложително, тъй като градът вече е пълен с туристи

По материала работи: Ставри Таргов
Хигиенизират Крайбрежната алея във Варна всяка сутрин

Снимка Радио Варна

От тази сутрин до края на месеца ще мият крайбрежната алея „Капитан Георги Георгиев” всяка сутрин, а от първи август - три пъти седмично. Това съобщи Тодор Колев - директор на дирекция „Екология и опазване на околната среда" в общината.

Поводът за коментара е писмо на собственици и наематели на заведения на крайбрежната алея, с което те информират, че от началото на сезона досега не е извършвано миене на алеята, а високите температури засилват неприятната миризма, предизвикана от изтичането на зловонна течност от сметосъбиращите автомобили, съобщава Радио Варна.

Според Вилиян Василев, собственик на заведение, по-честото миене е наложително, тъй като Варна вече е пълна с туристи, а това е лицето на града. Проблем според него са старите камиони, от които винаги има изтичане.

В договора със сметопочистващата фирма фигурира и дейността миене от регламентиран водоизточник след сключване на договор с ВиК, каза Тодор Колев, като посочи, че може би става въпрос за някакво забавяне.
 

Коментари

Новини Варна