IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 27°
Община Варна
14:45 | 30 април 2015
Обновен: 14:26 | 15 април 2024

39 младежки проекта финансира община Варна

Идеите трябва да са свързани с подготовката за "Европейска младежка столица 2017”

По материала работи: Златина Добрева
39 младежки проекта финансира община Варна

39 младежки проекта на неправителствени организации и неформални младежки групи ще финансира през тази година община Варна. Те са подбрани сред 78 предложения. Инициативата се организира за единадесети пореден път, като тази година приоритет са дейностите, свързани с подготовката за "Европейска младежка столица 2017”.

Инициативите обхващат периода от май до октомври, което дава възможност на младежите за полезно, приятно и пълноценно изживяване на лятната ваканция, съобщават от дирекция „Образование, младежки дейности и спорт“. Някои от инициативите са с културна тематика - „Да говорим чрез изкуство”, „В чудния свят на гъдулката – живот от струни”, „Мулти-култи изследователи”, „Дуум-тааа та-дум и двата гларуса”. Младежи обещават да представят архитектурата на града в рисунки, както и непознатите съкровища на древна Варна през погледа на младите.
„Бъди креативен – създай събитие” - апелират младите хора.

Обучение чрез улични изкуства, спорт и театър предлага един от проектите. Амбициозната задача да научат младежите на Варна да готвят здравословна храна си поставят авторите на друга инициатива от проектите.

Конкурс ще избере песен - химн на "Европейска младежка столица 2017", както и визитката на Варна. Младите хора си поставят за цел да раздвижат града. Скаутите също обещават да бъдат посланици на титлата.

"Морето не е за ваканция" обявяват млади хора, загрижени за Варна. Други си поставят за цел да направят града център на младежки иновации за безопасни улици. „Осигуряване на подкрепа на бременни жени и млади майки в социален риск” гарантира друг от проектите. Загриженост за обществото излъчва и "Младежка академия за еко иновации".
"Доброволчеството като обучение, опит и приятелство" популяризират младежите. Не липсват и спортните инициативи - "Ела и плавай с нас", "Млад спортен предприемач".
Всички проекти, спечелили одобрението на община Варна се отличават с оригиналност и обещават интересни инициативи през летните и първите есенни месеци.

Коментари

Новини Варна