IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Община Варна
10:45 | 29 септември 2021
Обновен: 09:39 | 22 юли 2024

ОбС - Варна, се събра на заседание

Сред основните теми е поскъпването на билетчето за градския транспорт

По материала работи: Ставри Таргов
ОбС - Варна, се събра на заседание

Двадесетото заседание на Общински съвет – Варна започна в 9:00 часа в зала „Пленарна” на общината. В предварителния дневен ред са включени 13 точки.

 

Сред темите, които ще обсъждат съветниците, са цените на билетите и картите за пътуване в градския транспорт. Предвижда се актуализация на цените и въвеждане на персонализирани карти, с които гражданите ще могат да пътуват по-евтино в автобусите и тролейбусите на Варна.
 
Една от точките е разглеждане на годишните финансови отчети на общинските лечебни заведения и дружества. Местният парламент ще гласува също отчета на бюджета на община Варна за 2019 г. Друг финансов въпрос е отпускането на средства за ремонт на ефектното осветление на фасадата на Катедралата и за довършителни дейности около новопостроения храм „Свети Прокопий Варненски“.
 
На гласуване ще бъде подложен и проект за споразумение, с което общината се ангажира да плаща на Агенция „Пътна инфраструктура“ за поддръжката на пътищата без винетки край Варна.
 
Във фокуса на заседанието ще бъде и новата програма за насърчаване на ваксинацията срещу Covid-19 във Варна. Отпускането на еднократни здравни и социални помощи, както и на средства за инвитро процедури на двойки с репрoдуктивни проблеми също фигурира в дневния ред.
 
Заседанието ще се проведе при спазване на всички противоепидемични изисквания в съответствие с издадени заповеди. То ще може да се проследи и онлайн през YouTube канала на Общински съвет – Варна.

Коментари