IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Община Варна
15:30 | 3 октомври 2021
Обновен: 06:24 | 23 април 2024

Засадиха дъб и черен бор във варненския район "Аспарухово"

В акцията са се включили близо 100 доброволци

По материала работи: Ставри Таргов
Засадиха дъб и черен бор във варненския район "Аспарухово"

400 контейнерни фиданки дъб и черен бор бяха засадени до Западния охранителен канал в район "Аспарухово". Залесеното място е с площ над 3 дка. В продължение на три месеца ще бъдат засадени 2 000 фиданки, съобщи в профила си във Фейсбук кметът на района Ивайло Маринов.

В проявата, организирана от НПО „Инициативи изкуствата на улицата“, са се включили близо 100 доброволци. Организаторите планират инициативата да прерасне в годишни кампании за Варна и областта.

Идеята „Засади дърво – Направи добро“ тръгва от трима младежи Владимир Шалапатанов, Петър Кралев и Кристияна Кирилова, всеки от тях с мисъл за опазване на природата и екологичния баланс в нея, и е насочена „от млади хора за млади хора“.

„Засаждането на дървета е един от начините да подобрим района, в който живеем. Дърветата създават въздуха, който дишаме и филтрират замърсяването. Доказано правят хората по-спокойни и здрави. Да оставиш следа, да създадеш е чувство, което всяко човешко същество трябва да изпита“, убедени са младежите, които обещават да се грижат за засадените дръвчета!

Инициативата се осъществява със съдействието на община Варна в партньорство с Район „Аспарухово“, „Гората.БГ“ и клуб „Млади стрелци“, съобщава Радио Варна.

Коментари

хаспаруховец ( преди 2 години )
пред очите *** са засадени хиляди дръвчита и неподходящи за климата и засухата в местността! почти 99% загиват!!само се отчита дейност и се харчат пари на вятъра! например пред кметството японски вишни не ги полеват е умряха!! вижни им поляната отпред и сравнете с пред магазина!!пълни некадърници !!!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 1 rate up comment 0
Новини Варна