IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Община Варна
12:11 | 5 май 2015
Обновен: 09:46 | 18 април 2024

Обмислят закупуване на общинска апаратура за сцена „Раковина“

Така общината ще икономиса средства, които се дават сега за озвучаване

По материала работи: Юлиян Атанасов
Обмислят закупуване на общинска апаратура за сцена „Раковина“


Да бъде закупена общинска озвучаваща техника за сцена „Раковина“, дебатираха на свое заседание днес общинските съветници от постоянната комисия по култура и духовно развитие. Дискусията бе провокирана от коментар на председателя на комисията Даниела Димова по повод големите суми, отделяни за тази дейност от бюджета на Общината. Идеята е техниката да бъда използвана за озвучаване на всички малки градски празници, като по този начин общината ще икономиса средства. Сега за всеки концерт в „Раковината“ се плаща за озвучаване – разбира се след изпълнение на обществена поръчка. Повече от 60 прояви има планирани това лято за сцената в Морската градина.
„Все още няма яснота каква сума ще заплаща община Варна за озвучаването, тъй като не е минала обществената поръчка. При всички положения обаче, ако бъде закупена техника, за което настоявам от доста време, ще бъдат икономисани средства. Освен това апаратурата ще има гаранция поне 5 години, което означава, че тази инвестиция ще се изплати многократно“, заяви общинският съветник Марица Гърдева.
Идеята ще бъде обсъдена и в културната дирекция на общината.
 

Коментари

Новини Варна