IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 22°
Община Варна
18:09 | 13 май 2015
Обновен: 20:02 | 22 април 2024

Отварят достъпа до крайбрежната алея възможно най-рано

Това прогнозира зам. областният управител на Варна Цветомир Петров

По материала работи: Юлиян Атанасов
Отварят достъпа до крайбрежната алея възможно най-рано


Достъпът до крайбрежната алея от страната на сп. “Почивка” може да бъде отворен най-рано в края на юни. Това прогнозира зам. областният управител на Варна Цветомир Петров. “Нашето  предложение към комисията е аварийно да се направи джоб с габиони, в който да се локализира опасният район на свлачището. Така ще може да се отвори крайбрежната алея за движение на граждани и автомобили възможно най-рано”, коментира Петров.
Той се обърна към варненци с молба да не минават с автомобил, с колело или пеша през района на свлачището, защото е изключително опасен за здравето и живота им. “Снощи са премахнали загражденията както тук, така и горе на Станчовата алея, разхождат се,  дори се надвесват и се снимат над срутището”, жалва се зам.-губернаторът на Варна.
Той заяви, че районът ще бъде обезопасен с нови по-солидни заграждения, а екипи на КАТ и Общинска полиция ще следят за нарушители.
Собствеността на територията на активното свлачище е смесена. Там влизат имоти публична държавна, частна държавна и частна собственост, поясни главният експерт към община Варна Олег Колев.

Коментари

Новини Варна