IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Община Варна
10:15 | 16 февруари 2022
Обновен: 12:54 | 2 май 2024

В кв. "Изгрев" във Варна излизат на протест

Причината - новострояща се кооперация

По материала работи: Ставри Таргов
В кв. "Изгрев" във Варна излизат на протест

Жители на квартал "Изгрев" във Варна са възмутени от строеж на нова кооперация в близост до техните домове. Живеещите там твърдят, че заради загражденията на новостроящата се сграда не могат да стигнат до домовете си по улицата.

Според хората там новата кооперация се прикачва незаконно към водопровода.

“Всичко започна с началото на строежа, когато дойдоха бетоновози и камиони и запушиха пътя. Те спират на пътя, който е единственият вход и изход на жилищната ни зона. Те запечатват, никой не може да влезе и да излезе”, разказа Виолета Йорданова.

Живущите са притеснени за децата си, споделя още жената.

“Децата ни минават оттук, страх ни е да не падне нещо върху тях или да не се наранят”.

Притеснението на жителите на квартала е, че въпросният строеж на 6–етажна кооперация се намира на тясна улица. Жената споделя, че дори и сега камионите са на улицата денонощно.

“Постоянно нещо се разтоварва. Когато се опитаме да се разминем с тях по улицата, те стават агресивни. Обиждат ни и ние се плашим от тях”, сподели още притеснената жена.

“Подадохме сигнал още, когато излезе разрешението за строеж в 14-дневния законов срок. Направихме една жалба и я подадохме от РДНСК и община Варна”, разказа друг съсед.

Отговор получават единствено от РДНСК, но след това започва прехвърляне от между институциите.

“В жалбата, която пуснахме, е описано, че аз съм титуляр на сметката за водопровода. Изградили сме го с наши средства още през 1994-та, но никой не ни е поискал разрешение за него при проектирането на новата сграда”, обясни мъжът.

“Ще си търсим правата по съдебен път”, категоричен бе той.

От община Варна казаха за NOVA, че е разпоредена проверка. Предстои да разберем какви ще са резултатите от нея.

Коментари

Дедо Колю ( преди 2 години )
Какво се оплаквате на далите разрешително за този строеж корумпирани *** в община Варна? Нищо няма да стане. Хващайте тоягите и бой наред.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 0
Новини Варна