IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Община Варна
13:20 | 19 февруари 2022
Обновен: 23:38 | 3 май 2024

В КК"Чайка" във Варна излязоха на протест заради лошата инфраструктура

Ако не бъдат чути, ще блокират пътя Варна - Златни пясъци

По материала работи: Ставри Таргов
В КК"Чайка" във Варна излязоха на протест заради лошата инфраструктура

Снимка Радио Варна

Над сто души се включиха преди обед в мирен граждански протест срещу състоянието на инфраструктурата в курортен комплекс “Чайка”, която застрашава здравето и живота и прави бизнеса невъзможен, съобщава радио Варна.

В комплекса няма сметосъбиране, пощенски услуги, улични табели.

Същевременно в района данъците не се различават от данъците в централните градски части.

Протестиращите жители на курортен компелс „Чайка“ заявиха още, че имат готовност за повече протести и в бъдеще, включително блокиране на пътя Варна - Златни пясъци.

Изсичат се масово дърветата в района, изникват огромни сгради, а за общата инфраструктура никой нищо не прави, сигнализират местните: нито общината, нито държавата въпреки множеството обещания през последните над 20 години.

Преди повече от две години по Оперативна програма (ОП) “Опазване на околната среда 2014-2020" стартира работата по проект № BG16M1OP002-1.005-0006. Проектът е за подготовка и изпълнение на проект с развитие на инфраструктурата за отпадни води и агломерации кк Златни пясъци, община Варна.

Обектът е “Инженеринг - Частично изграждане, реконструкция и рехабилитация на канализационна мрежа в СО “Ален мак", гр. Варна". Общата стойност на проекта е 37 150 155 лв с ДДС. Финансирането е от Кохезионния фонд на ЕС и от държавния бюджет.

Ремонтните дейности обхващат ул. "Боян Бъчваров“ и ул. "Янко Славчев“ (находящи се в района на к.к. Чайка), състоящ се от полагане на ВиК инфраструктура по дължината на двете улици.

Днес, повече от две години след началото на тези дейности, състоянието и на двете улици е катастрофално. Пътят е в многократно по-лошо състояние от преди началото на ремонтните дейности, новоасфалтираните участъци са повече гигантски кръпки отколкото възстановена пътни настилки.

На места има коварни пропадания, образували са се огромни и много опасни дупки, които не просто пречат за нормалното преминаване с автомобил, но създават сериозни предпоставки за инциденти.

Труднодостъпни и сравними с трасета за офроуд са и улиците “Боян Бъчваров" и “Петър Попов" в района. Няма подход дори към плажната ивица, безопасен за шофиране и придвижване.

Уличната мрежа в района допълнително е тежко компрометирана и от чести ремонти на ремонтите, които се налагат от водопроводни и други инфраструктурни аварии.

Градският транспорт е силно затруднен да обслужва пълноценно спирките в района, тъй като маневрирането на автобусите е огромно изпитание без да настъпят вреди и щети по тях.

Коментари

Хкккккк ( преди 2 години )
Щом един пътник се е качил в действащото време на билета не трябва да е длъжен да купува нов билет защото спирката му е след пет минути не се правете на слепи и хитри а действайте
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 0
Фгйкикйггтт ( преди 2 години )
Щом сме се качили до единият час в автобуса и системата ме е отчела с действащ билет не е редно да да сме длъжни да купуваме нови билети защото спирката ни ще наближи след 15 минути не се правете на хитри и слепи а действайте
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 0
Хлопух ( преди 2 години )
Купили сме си билети който са валидни един час и щом сме се качили до единият час на действието на билетите не трябва да сме задължени да си купуваме нови билети защото точното спирка може да е след пет или десет минути вземайте решение и правете промени щом сме се качили до единият час в автобуса да не сме задължени да купуваме нови билети Нали сме се качили до единият час и системата ме е отчела че е било преди единият час действайте
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 0
Блохшй ( преди 2 години )
Портних щом билета за градски транспорт важи един час и щом сме се качили до единия час в автобуса трябва да не сме длъжни да купуваме нов билет Щом сме се качили до единият час в автобуса не трябва да си купуваме нов билет защото спирката ми е след пет минути например Трябва промени щом съм се качил в действието на билета не трябва да сме задължени да си купуваме нови билети трябва незабавни промени
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 0
Жйиййй ( преди 2 години )
Билетната система във Варна не е наред билета е за един час пътника трябва да може да се качи до 59 минута в автобуса и да не трябва да си купува нов билет защото след няколко минути е изтекъл часа щом пътника е в автобуса трябва да може да пътува доспирката си без да си купува нов билет
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 0
Жбйннй ( преди 2 години )
Портних билетната система в градски транспорт не е наред
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 0
Новини Варна