IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Община Варна
11:00 | 15 март 2022
Обновен: 02:32 | 4 май 2024

45 варненци кандидатстват за шефове на общински фирми

Част от тях участват в състезанието за ръководен пост в повече от едно дружество

По материала работи: Ставри Таргов
45 варненци кандидатстват за шефове на общински фирми

Проверката на документите на кандидатите, желаещи да заемат ръководни постове в общински търговски дружества във Варна, приключи. Близо 45 души взеха участие в надпреварата, като повечето от тях са допуснати до следващия етап.

С конкурс ще се попълват съветите на директорите на: „Ученическо и столово хранене“, „Пазари“, „Дворец на културата и спорта“, „Градски транспорт“, „Стадион Спартак“, и ще бъде избран управител на „Обреди“. Част от кандидатите участват в състезанието за ръководен пост в повече от едно дружество.

Списъкът с допуснатите кандидати е публикуван на интернет страницата на Общински съвет – Варна. В 14-дневен срок те трябва да представят писмена концепция за развитие на предприятието. Ще се оценява дали концепцията е конкретна, има ли времева рамка, направен ли е анализ на силните и слабите страни на дружеството, има ли познаване на пазара и пазарните сегменти, както и планиран социален ефект.

Освен писмена част процедурата за оценка включва и устна част (интервю). Тя се състои от предварително определени и одобрени от Комисията за номиниране въпроси, на които всеки от кандидатите следва да отговори.

Оценката на всеки етап от конкурсната процедура се определя по шестобалната система, като максималната оценка, която кандидатът може да получи на всеки от етапите на процедурата, е “Отличен 6” при точност на оценката 0,25. Минималната допустима оценка за всеки етап от процедурата е “Много добър 4,50”.

Списъкът е публикуван ТУК.

Коментари

Новини Варна