IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 21°
Община Варна
15:20 | 11 май 2022
Обновен: 06:09 | 14 август 2022

От утре билетът за градски автобус във Варна става 1,60 лв.

Новите цени влизат в сила от 12 май

По материала работи: Ставри Таргов
От утре билетът за градски автобус във Варна става 1,60 лв.

От утре - 12.05.2022 г., (четвъртък), цената на хартиения билет за пътуване с масовия градски транспорт във Варна, закупен от машина за продажба на билети, се променя на 1,60 лв. за 60 минути времепътуване и 2,40 лв. за 90 минути времепътуване.

Всички останали цени остават непроменени, съобщават от общинското предприятие ТАСРУД.

В град Варна цената на билета за пътуване не е променяна от 2008 г. Новите цени са одобрени на последната сесия на Общинския съвет, като причината е бързо променящата се икономическа ситуация, повишаването цената на горивата и енергоресурсите - в световен мащаб и на местно ниво, намаленият пътникопоток, както и други фактори, които оказват отражение върху разходите при изпълнението на услугите по обществен превоз на пътници.

Считано от 12 май 2022 г., гражданите и гостите на Варна ще ползват обществения транспорт при следните цени на превозни документи:

За цялата общинска транспортна схема ще се закупува хартиен билет за 60 минути - 1,60 лв. и билет за 90 минути - 2,40 лв. Отпада вариантът за билет за 120 минути.

Без промяна е цената на целодневен билет – 4,00 лв. Тези видове билети ще се закупуват от машините за продажба на билети на спирки и в автобус/тролейбус или от шофьор на съответното превозно средство.

Остават непроменени цените на електронните билети, закупени от мобилно приложение на Община Варна за покупка на билети за градски транспорт - TicketVarna.

Цените на билетите при закупуването им чрез мобилното приложение са 60 минути -1,00 лв., 90 минути - 1,50 лв. и целодневен – 4,00 лв.

Цената на електронната предплатена карта за пътуване също остава непроменена. Предплатената карта се купува от машини за продажба на билети на спирка и се презарежда в машини на спирка и в превозно средство

. Цената е 10,00 лв. при което се получават 11 часа времепътуване. При използването на тази карта е необходимо да се маркира на валидатора в автобуса/тролейбуса съответната цена от 1,00 лв., 1,50 лв. и 4,00 лв. в зависимост от времепътуването, което е избрано.

Цената на свободните абонаментни карти също не е променена. Абонаментните карти се закупуват от пунктовете на „Градски транспорт“ ЕАД.

Препоръчваме на гражданите и гостите на Варна, ползващи обществен транспорт, да си купуват абонаментни и предплатени карти, както и да ползват мобилното приложение.

Купуването на хартиен билет от машините за продажба на билети се препоръчва да се ползва само при липса на закупена карта и при инцидентни пътувания, посочват от общинското предприятие.

Коментари

щщшш ( преди 3 месеца )
след един месец градски транспорт ще охнатв близките месеци ще сме на парламентарни избори
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 1
жоаоаоа ( преди 3 месеца )
автобусите ще останат още по празни
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 1
тнсгщкщ ( преди 3 месеца )
градски транспорт ще осетят че автобусите ще останат още по празни защото се увеличават цените на стоки услуги и други но няма увеличение на пенсии и заплати
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 1
нсгггткт ( преди 3 месеца )
пенсионерите още повече ще спрат да ползват автобуси
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 1
Новини Варна