IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Община Варна
13:00 | 18 май 2022
Обновен: 11:11 | 1 май 2024

Пореден абсурд: Нови знаци в синята зона във Варна - без работно време

Платеното паркиране през почивните дни - най-рано в средата на юни т.г.

По материала работи: Ставри Таргов
Пореден абсурд: Нови знаци в синята зона във Варна - без работно време

Пътните знаци, указващи служебния абонамент в рамките на синята зона във Варна, са подменени от миналия месец, но на тях не е изписано работното време на имащия право да ползва паркомястото.

За това сигнализираха слушатели в Радио Варна. Липсата на указано работно време е причина някои варненци да не паркират на посочените служебни паркоместа след работното време на синята зона, опасявайки се, че автомобилът им може да бъде репатриран.

Каква е причината – потърсихме отговор от управителя на общинското предприятие „Общински паркинги и синя зона“ Младен Иванов.

По неговите думи знаците са подменени заради изискване на Агенцията по безопасност на движението. Досега в самия знак за служебен абонамент е бил вграден и пътен знак В27, който указва забрана за престой и паркиране. По изискване обаче той трябва да е извън основния знак за служебен абонамент, както е в момента.

Работното време не е изписано, потвърди Младен Иванов, но то ще бъде добавено допълнително. Най-вероятно защото се очакваше този месец да влезе в сила новото работно време на синята зона, но това така и не се случи, защото областният управител на Варненска област върна за прегласуване част от решенията на Общински съвет -Варна/ от 20.04.2022г./, сред които бяха и промените в Наредбата за организация на движението свързани с удължаване на работното време на синята зона и въвеждането на зелена зона.

Към момента работното време на синята зона във Варна е от 9 до 19.00 часа, като в празнични и почивни дни няма заплащане в рамките на зоната. Това означава, че работното време на служебния абонамент е същото, уточни Младен Иванов.

Според него новото работно време на синята зона, което ще от 9 до 20.00 и с плащане през почивните дни, може да влезе в сила най-рано от средата на месец юни, но само ако планираните промени, които Общински съвет - Варна, повторно одобри на заседание вчера /17.05.2022г./, не бъдат обжалвани в съда.

По принцип решение на местния парламент влиза в сила 14 дни след вземането му, ако няма съдебно оспорване. При липса на обжалване, варненци ще бъдат уведомени за промените една седмица преди да въведем новото работно време, заяви Младен Иванов.

В случай, че има обжалване на последното решение на Общински съвет - Варна, той каза, че не може да посочи кога промените ще влязат в сила.

Коментари

Новини Варна