IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Община Варна
16:20 | 29 май 2022
Обновен: 16:05 | 26 май 2024

За четвърти път варненци затварят пътя за Златни пясъци

Причината - лошото състояние на инфраструктурата в курортен комплекс "Чайка"

По материала работи: Ставри Таргов
За четвърти път варненци затварят пътя за Златни пясъци

Снимка радио Варна

За четвърти път жители на курортен комплекс "Чайка" затвориха за кратко пътя от комплекс "Слънчев ден" към курорта "Златни пясъци" в знак на протест за лошото състояние на инфраструктурата от 20 години насам. На протеста дойде и кметът на града Иван Портних.

Той оповести пред събралите се хора, че Община Варна е предвидила 7 милиона лева за ремонт на улици в района, но се очаква областният управител да вкара бюджета в съда:

"Целта е да оправим и пътя покрай Кабакум до Журналист. Всъщност областният управител върна за преразглеждане това в съвета, съветът го потвърди с огромно мнозинство.

Въпросът е, че областният управител се кани да вкара тази процедура в съда, което означава поне шест месеца. Половината година е минала, а Варна още няма бюджет."

Организаторът на протеста Борислав Драгиев влезе в диалог с кмета. Протестиращи казаха, че ще продължат действията си, ако ситуацията не се подобри, съобщава радио Варна.

Коментари

Бллллкй ( преди 1 година )
Обръщача на 118 е до газостанцията а не на паркинга не се правете на нагли
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 0
Новини Варна