IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Община Варна
15:05 | 26 май 2015
Обновен: 20:02 | 22 април 2024

Общината обяви конкурс за проект за Паметник на моряка

Ще бъде разположен в началото на вълнолома

По материала работи: Златина Добрева
Общината обяви конкурс за проект за Паметник на моряка

Община Варна обяви конкурс за идеен проект за изграждане на Паметник на моряка. Инициатор на идеята е фондация „Морски съдби“, подкрепена от експертния съвет по естетизация на градската среда към община Варна, който одобри и място за паметника – началото на вълнолома.

В конкурса, който ще се проведе на 18 юни, могат да участват всички варненски скулптори и архитекти с неограничен брой скици, рисунки, колажи и макети. Текстът на творческото задание е подготвен от ръководството на фондацията.

18-членно жури, в което влизат главният архитект на Общината Виктор Бузев, председателят на Съюза на архитектите в България – клон Варна, Димитър Стефанов, директорът на Регионалния исторически музей Валентин Плетньов, скулптури, художници и други, ще оценяват творбите.

Първите три предложения, които съберат най-много точки, ще бъдат наградени и предоставени на ръководството на фондация „Морски съдби“. В творбите ще бъдат търсени интересни идеи и концепции, находчиви хрумвания за силуета,
за материала на паметника и внушението отблизо и от далеч.

Коментари

Новини Варна