IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Община Варна
15:20 | 27 септември 2022
Обновен: 13:55 | 4 май 2024

Преасфалтират улици в район „Приморски“ във Варна

Започва и ремонт на „Мадара“ и „Бреза“

По материала работи: Ставри Таргов
Преасфалтират улици в район „Приморски“ във Варна

В периода 7 – 10 октомври т.г. ще бъде готов графикът за пресфалтиране на улиците в 17 микрорайон на „Приморски“ във Варна. Това съобщи кметът на района Петя Проданова на среща с варненци,  която се проведе на новоткрита детска и фитнес площадка.

Нов асфалт ще бъде положен на улиците „Д-р Басанович“, „Д-р Головина“, „Бор“, „Мадара“, „Каймакчалан“,, „Света Ирина“, „Явор“, Бреза“ и други. Очаква се обновяването да приключи до края на т.г. То е по линия на втория етап от модернизацията на микрорайона. Повече време се очаква да отнеме ремонтът на улиците „Мадара“ и „Бреза“, където ще има и строителни дейности.

Жителите на микрорайона настояха за добра организация при преасфалтирането, за да не се стигне до блокиране на достъпа до паркингите на жилищните блокове. Те поискаха също синята зона от едното платно на ул. „Царевец“ да бъде премахната, за да има къде да спират колите си по време на ремонтните дейности.

На срещата, на която присъстваха и експерти от община Варна, стана ясно, че зелената зона, която трябваше да влезе в действие от 1 ноември т.г., ще бъде въведена вероятно с месец-два по-късно. Причината е съдебното оспорване на част от решенията от ОбС – Варна, от страна на бившия областен управител Благомир Коцев.

Коментари

moruna ( преди 1 година )
Под ,,и други,, да се разбира ли и ак.Ат.Бешков?
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 0
Новини Варна