IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Община Варна
13:20 | 3 ноември 2022
Обновен: 20:34 | 27 април 2024

Община Варна иска да придобие от държавата два недвижими имота в кв. „Аспарухово“

Целта - да кандидатства за финансиране по Програмата за морско дело и рибарство

По материала работи: Ставри Таргов
Община Варна иска да придобие от държавата два недвижими имота в кв. „Аспарухово“

Община Варна иска да придобие от държавата два недвижими имота в кв. „Аспарухово“, за да може да кандидатства за финансиране по Програмата за морско дело и рибарство. Това стана ясно на днешното заседание на ресорната комисия към местния парламент, на което бе дадено съгласие общината да проведе процедура по придобиване безвъзмездно в собственост на държавните имоти.

Варна има възможност да получи безвъзмездна финансова помощ по европрограмата, но едно от условията за кандидатстване е да се предостави документ за собственост на имотите. Другото изискване е проектите по мярката да бъдат изпълнени на територията на МИРГ „Варна, район Аспарухово-Белослав-Аксаково“.

Обектите на инвестицията, с които общината ще участва по процедурата, са сградата на Народно читалище „Просвета 1927“ и още един обект на ул. „Костур“.

Желанието на администрацията е с европейски средства да бъдат извършени ремонт, обзавеждане и оборудване на читалището, а сградата на ул. „Костур“ да бъде превърната в образователен център.

На днешното си заседание съветниците одобриха също Правилник за организацията и дейността на пазарните площадки, стопанисвани от „Пазари“ ЕАД. Те утвърдиха и вътрешни правила за организиране, събиране и отчитане на приходите от общинското дружество.

Комисията даде също съгласието си „Ученическо и столово хранене“ да продължи да ползва кухненските блокове в СУ „Любен Каравелов“, МГ „Д-р Петър Берон“ и ОУ „Захари Стоянов“. В тези кухни се приготвя храната за пет детски градини и две училища във Варна.

С решение на общинските съветници „Домашният социален патронаж“ в кв. „Владислав Варненчик“ ще ползва и през следващите пет години помещения в ДКЦ III – Варна.

На заседанието беше избран и застраховател на имуществото на Специализираната болница по онкологични заболявания „Д-р Марко А. Марков“ – Варна.

Коментари

Новини Варна