IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 20°
Община Варна
16:22 | 29 май 2015
Обновен: 21:23 | 21 септември 2022

Общината набира младежи доброволци

Срокът за подаване на заявления е до 10 юни

По материала работи: Златина Добрева
Общината набира младежи доброволци

Община Варна стартира кампания за набиране на младежи на възраст между 16 и 29 г. за полагане на доброволчески труд в местни неправителствени организации и институции в следните сфери: екология; изкуство; култура; опазване на историческото наследство; спорт и туризъм; медийно обслужване; социални дейности и др.
 

Регистрираните в Младежката доброволческа служба доброволци ще бъдат ангажирани за период от един до два месеца през лятото в неправителствена организация, съобразно заявените предварително интереси (от 4 до 6 часа на ден, 5 дни седмично). Доброволците получават средства за дневни разходи и удостоверение от организацията-домакин за продължителността и естеството на доброволческия труд.

 
Организация-домакин може да бъде всяка организация, регистрирана по Закона за юридическите лица с нестопанска цел. Всяка организация заявява писмено, попълвайки формуляр за кандидатстване, необходимостта от доброволец/-ци/ и описва подробно дейностите, които доброволецът ще извършва по време на стажа си в нейната структура, както и информация за това как ще бъде организиран престоя му там.
 

Заявилите желание да упражняват доброволчески труд в сферата на културата, опазване на историческото наследство, медийното обслужване и други, ще имат възможност в рамките на 2 до 4 седмици (по 4 часа на ден) през летните месеци да трупат професионален опит в избрана от тях институция (без да получават средства за дневни разходи).

 
Крайният срок за подаване на заявления е 10 юни.

Формуляри на доброволци се приемат на адрес:  гр. Варна 9002,  бул. “Цар Освободител" 27,  база “Младежки дом”, ет. 1, МИКЦ-1; ет. 2 стая 14 или на e-mail: varnanamladite@gmail.com.

Заявления на организации, желаещи да ползват доброволчески труд се подават в деловодството на община Варна.

 

На 18 юни от 17:30 часа в концертната зала в Младежкия дом ще се проведе среща между доброволци и представители на неправителствените организации и институции за разпределяне на доброволците по дейности.

 

Наредба за условията и реда за включване в МДС и формуляри за кандидатстване може да изтеглите от www.varnanamladite.com.

Коментари

Новини Варна