IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 20°
Община Варна
16:20 | 22 ноември 2022
Обновен: 22:08 | 16 април 2024

Посланикът на Ирландия бе на посещение в Община Варна

Обсъдени бяха възможностите за сътрудничество в различни сфери от обществения живот

По материала работи: Ставри Таргов
Посланикът на Ирландия бе на посещение в Община Варна

Посланикът на Република Ирландия в България Н. Пр. Мартина Фийни се срещна днес с Пламена Маринова, зам.-кмет на Община Варна. Това е първо посещение на дипломата в морския град.

По време на разговорите бяха обсъдени възможностите за сътрудничество в различни сфери от обществения живот. Пламена Маринова запозна своя гост с основните приоритети на Община Варна за развитието на града - инфраструктура, образование, туризъм, култура, създаването на условия за привличане на фирми от IT сектора.
 
Н. Пр. Мартина Фийни посочи, че Варна има добра градска среда и много квалифицирани млади специалисти, което е причина няколко ирландски компании в сферите на високите технологии да отворят офиси в морската столица. Тя прояви интерес към работата на Медицинския университет, където според нея се обучават над 100 студенти от Ирландия. По време на разговорите бяха обсъдени и възможности ирландски изпълнители да се включат в Международния музикален фестивал „Варненско лято“.
 
По-късно посланик Мартина Фийни откри пътуваща изложба, посветена на живота и творчеството на ирландския писател Джеймс Джойс във фоайето на Регионалната библиотека „Пенчо Славейков“.

Коментари

Чичо Яни ( преди 1 година )
Голям праз! Тази "новина" живо ме " интересуваше". Сега вече мога да си легна спокойно.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 0
Новини Варна