IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Община Варна
09:00 | 29 декември 2022
Обновен: 14:25 | 17 май 2024

Варненските занаятчии излизат на протест

Не са доволни от общината, която е отменила разрешителното за Коледния им фестивал

По материала работи: Ставри Таргов
Варненските занаятчии излизат на протест

"Приканваме всички занаятчии, както и жители на града, които искат да ни подкрепят, да се съберем на 29.12.2022 г. от 17:30 ч. до часовника пред община Варна, за да се защитим, срещу некоректното отношение и двойните стандарти, които се прилагат от общината при издаването на разрешителни за събития!".

Това се казва в писмо до медиите.

"От нас зависи дали ще имаме изложение догодина! Заслужаваме го! Да покажем, че няма да стоим безучастни и да гледаме как се подиграват с нас и труда ни!

Протестираме срещу:

1. Некоректното отношение при отмяната на разрешителното за коледния фестивал от страна на Община Варна!

Не е редно първо да се издаде разрешително, само за да бъде няколко седмици по-късно отменено, след като организацията вече е започнала, изложителите са се записали и не е останало време за ответна реакция!

2. Липсата на адекватна комуникация с общината!

След многократни телефонни разговори и ходения до общината отговорът, който получавахме от всички, е "Не знам, нищо по въпроса"! Никой не знае защо се изисква тази комисия, никой не знае в какъв срок трябва да се свика и произнесе, никой не знае какво трябва да направим ние за да се излезе от тази ситуация и да си получим разрешителното!

3. Избирателното прилагане на правилата за издаване на разрешително!

Не е редно за нашето събитие да се изискват несъществуващи комисии, докато из целият град са разположени кебапчийници под формата на "коледни базари", при това с разрешително за съвсем друго нещо!

Цели на протеста:

На този етап ние приемаме тези действия на общината като целенасочени срещу нас, като организатори, както и срещу занаятчиите, като изложители, затова организираме този протест!

1. Основната ни цел е да осъществим комуникация с някой от общината компетентен по въпроса, който да каже точно каква е процедурата, какви документи изискват от нас, в какви срокове ще се състои тази комисия и кога можем да очакваме решение от нея за събитията, които планираме за 2023 година!

2. Да се спре двойният стандарт при издаването на разрешително! Искаме комисия за всички или за никого! Ние не сме някакъв "бит пазар", за да се подигравате с труда ни по този начин! Всеки изложител е вложил сърце и душа в това, което създава и заслужава уважение и място за изява, не по-малко от скараджиите, които безпроблемно плъзват из града, като наближат празници!

Протестът е безпартиен, затова молим представителите на политически организации да стоят настрана и да не отвличат вниманието за своите цели!", се казва още в писмото.

Коментари

Новини Варна