Варна 18°
fallback
Община Варна
14:00 | 10 януари 2023
Обновен: 19:05 | 11 май 2024

Във Варна ще поставят заключващи се решетки за шахти

Най-много ги крадат на ул. "Девня"

По материала работи: Ставри Таргов

Шахтите, които са на територията на община Варна, са 78 хиляди. Два пъти годишно се извършва почистването им, през пролетта и есента. "Колегите от районните кметства извършват постоянни огледи ежеседмично, след като постъпят сигнали на граждани.

Постоянно получаваме сигнали за липсващи решетки, в повечето случаи вследствие на кражба. Предвиждаме ги в списъци за текущи ремонт", поясни Тихомир Тимов, началник на отдел "Общинска инфраструктура" в Община Варна.

Един от проблемните участъци във Варна, където често решетките на шахтите се крадат, е улица "Девня". "Поставяме нови и те изчезват моментално. Доскоро, допреди една година, имахме договор за застраховки, в който бяха включени и тези решетки.

На последната процедура не се яви кандидат за застраховател и в момента нямаме договор. Тези решетки не са застраховани", посочи Тихомир Тимов.

Предстои ремонт на ул. "Девня" в участъка между ул. "Атанас Москов" и бул. "Република". След ремонта там ще бъдат поставени нов вид решетки със заключващ механизъм, каза още Тимов пред радио Варна.

Решетките, които в момента се поставят на дъждоприемните шахти във Варна, са от чугун. Навсякъде, където има проблем с кражбите им, ще бъдат слагани такива със заключващ механизъм.

 

Автор на статията:
Ставри Таргов
варна решетки заключващи се дъждоприемни шахти
1 коментара
fallback
fallback