IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Община Варна
14:40 | 7 март 2023
Обновен: 05:08 | 27 април 2024

Събарят още 50 незаконни постройки в "Максуда"

Очакват се актове от общината, за да се продължи процедурата

По материала работи: Ставри Таргов
Събарят още 50 незаконни постройки в "Максуда"

Снимка радио Варна

Още 50 незаконни постройки ще бъдат съборени в ромския квартал на Варна „Максуда“, съобщи кметът на район „Младост“ Христо Христов. Той уточни, че се очакват актове от общината, за да се продължи процедурата и допълни, че има още десетки постройки, които трябва да бъдат обследвани.

От есента на 2018 година са издадени и изпълнени 35 заповеди, съобщава радио Варна.

Вече е издадено разрешително за изграждане на обществена чешма с минерална вода в района на бившия Дом „Младост“, съобщи още Христов. Емблематичната сграда беше съборена през януари миналата година, а с нея и чешмата с минерална вода.

"Говорих с „Инженерна инфраструктура“ в общината, те имат готовност. Проблемът в момента е да открият точно откъде минава тръбата, да я затапят, да изградят чешмата и да я пуснат.

Процедурата е задвижена. Там, разбира се, ще бъде сложена и плочата, която беше на капитан Петко Войвода, която беше на старата чешма," каза кметът на район "Младост".

886 семейства чакат за общинско жилище в района, а кметството разполага с 346. 21 от наемателите не плащат редовно задълженията си, което може да доведе до извеждането им от общинските жилища.

Продължава и кандидатстването по европейската програма за саниране на жилищни сгради. 10 сдружения от район "Младост" са подали до момента документи.

По програмата може да се кандидатства за средства и за изготвяне на технически паспорт на сградата. Незаконно изградени тераси спират сдружения на етажната собственост да кандидатстват по новата програма за саниране. Където е възможно се издават разрешения за търпимост, каза още Христо Христов.

Кметът на район „Младост“ съобщи, че ще се предвижда основен ремонт на няколко пътни участъка, сред които и улица „Прилеп“, която е по пътя за село Каменар.

Предстои да започне благоустрояване на пространството, заключено между ул. "Поп Димитър", бул. "Цар Освободител" и бул. "Трети март". Проектът предвижда изграждане на алеи, паркинги, спортни и детски площадки и кътове за отдих.

Ще бъдат ремонтирани още улиците "Райко Даскалов", "Доброволци", "Иван Боримечката", "Цар Светослав Тертер", "Поп Харитон", "Под игото", "Никола Корчев", "Самарско знаме", "Цар Гаврил Радомир" и бул. "Девня" в участъка от бул. "Атанас Москов" до бул. "Република".

Улица „Вяра“ няма да бъде ремонтирана и през тази година, защото е свързана с изграждането на бул. „Цар Освободител“. Ремонт не се предвижда и на друга много разбита улица – „Капитан Райчо“, където ВиК трябва да подмени водопровода си, каза Христов.
 

Коментари

анонимен ( преди 1 година )
Шофьорите на автобусите карат като луди сякаш не возят пътници много често пътниците залитат и за малко не си чупят нещо по тялотоГрадски транспорт е за глобяване
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 0
анонимен ( преди 1 година )
rate down comment 0 rate up comment 0
анонимен ( преди 1 година )
118 трябва да обръща само на газостанцията
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 0
Новини Варна