IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Община Варна
11:00 | 23 март 2023
Обновен: 01:51 | 26 април 2024

Започва ремонт на ул. „Цар Борис III“ в кв. „Виница“

Строителните дейности ще са в отсечката от разклона за с. Кичево до началото на квартала

По материала работи: Ставри Таргов
Започва ремонт на ул. „Цар Борис III“ в кв. „Виница“

Започва основен ремонт на ул. „Цар Борис III“ в отсечката от разклона за с. Кичево до началото на квартал „Виница“, съобщиха от дирекция „Инженерна инфраструктура и благоустрояване“ към Община Варна.

Предстои да се изгради битова канализация по проект на ВиК – Варна, финансиран от оперативна програма „Околна среда“. Паралелно Община Варна стартира дейности по основен ремонт на уличното платно, изграждане на тротоари с осигурена достъпна среда, продължаване на вече изграденото велотрасе, реконструкция на съществуващия водопровод, изграждане на дъждовна канализация, обновяване на уличното осветление с нови LED осветители, монтиране на навеси на 3 автобусни спирки и поставяне на хоризонтална маркировка и вертикална сигнализация за осигуряване на безопасно движение.

С изпълнението на проекта ще завърши последният етап от ремонта на ул. „Цар Борис III“. От подобряването на пътните условия ще се възползват жителите на кв. „Виница“ и в селищните образувания „Траката“, „Ваялар“ и „Горна Трака“.

Коментари

Новини Варна