IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Община Варна
12:00 | 28 април 2023
Обновен: 12:05 | 5 май 2024

При ремонти няма компенсации за хората, заплатили едногодишен абонамент за синя зона във Варна

Решение по проблема може да вземе само Общинският съвет

По материала работи: Ставри Таргов
При ремонти няма компенсации за хората, заплатили едногодишен абонамент за синя зона във Варна

Снимка радио Варна

Няма компенсации за хората, които са заплатили едногодишен абонамент за синя зона във Варна, но не могат да използват напълно капацитета на зоната поради ремонтни дейности на улици в района.

Това каза за Радио Варна Младен Иванов, управител на Общинското предприятие „Паркинги и синя зона“ в резултат на ремонтните дейности, които се извършват в момента в такива райони в града.

Органът, който може да вземе решение за евентуална компенсация в подобни случаи, е Варненският Общински съвет, но такова решение досега не е взимано, допълни той.

По думите на Младен Иванов подзоните, за които живущите плащат едногодишен абонамент, са достатъчно големи, за да има място да паркират хората там дори и по време на ремонтни дейности.

В случаите с платен служебен абонамент, което е конкретно паркомясто на улица, която се ремонтира, ползвателят се компенсира за времето, за което не е ползвал въпросното паркомясто, уточни Иванов. Там цената е или 300 или 350 лева на месец, а не е 5 лв. на месец както за живеещите хора в района, каза още той.

Иванов припомни, че ако знакът, който указва, че улицата е в синя зона е закрит, то това означава, че не се извършва плащане при паркиране по тази улица.

Коментари

Новини Варна