IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Община Варна
11:40 | 26 май 2023
Обновен: 16:06 | 18 април 2024

Варна може да получи до 13,33 млн. лв. за строителството на две нови сгради на училища

Допълнителни пристройки се предвиждат за ОУ „Добри Чинтулов“ и ОУ „Йордан Йовков“

По материала работи: Ставри Таргов
Варна може да получи до 13,33 млн. лв. за строителството на две нови сгради на училища

Варна може да получи до 13,33 млн. лева за строителството на две нови сгради на училища. Това стана ясно на днешното заседание на ПК „Наука и образование“ към Общински съвет – Варна, на което беше дадено съгласие за кандидатстване по процедура „Изграждане на нови сгради на училища и детски градини“ по Националния план за възстановяване и устойчивост.

Предвижда се допълнителни сгради да бъдат построени към основните училища „Добри Чинтулов“ и „Йордан Йовков“. Освен да се осигури съвременна материална база, целта на процедурата е подкрепа за преминаване към едносменен режим обучение. Към момента в двете общински училища няма създадени условия за такава организация.

Общият размер на безвъзмездната финансова помощ по процедурата, в рамките на който Община Варна може да подаде предложението, е до 13 332 000 лв. с ДДС, като не се изисква задължително съфинансиране.

Максимално допустимата стойност е до 6 600 000 лв. с ДДС за нова сграда на едно училище. Средствата са предназначени както за строителство, така и за оборудване и обзавеждане.

Заради проектното предложение Общинският съвет се събира на извънредно заседание, което ще се проведе в понеделник – 29.05.2023 г., от 10:00 часа в зала „Пленарна“ на Община Варна.

Коментари

Новини Варна